Τη βεβαιότητά του ότι το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» θα προσφέρει στους νεαρούς κρατούμενους του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Αυλώνα ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, εκφράζει με χαιρετισμό του ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα, Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς. Ο κ. Γαβράς, από τους πλέον καταξιωμένους κινηματογραφιστές παγκοσμίως (από το «Ζ» έως τους «Ενήλικους στο δωμάτιο»), τονίζει ότι το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» υπηρετεί αυτή τη στόχευση της αναγνώρισης και του σεβασμού που έχουν ανάγκη οι νεαροί κρατούμενοι, με πάθος και φαντασία, και προσθέτει ότι την επιτυχία του προγράμματος εγγυάται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η επιστημονική ηγεσία του θεσμού.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Γαβρά

Ο Κώστας Γαβράς ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1969 («Ζ»), και κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου το 1982 («Ο Αγνοούμενος»). Κέρδισε επίσης Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών του 1982 («Ο Αγνοούμενος»), Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών του 1975 («Ειδικό δικαστήριο»), Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 1990 («Μουσικό κουτί»). To 2002 σκηνοθέτησε την ταινία «Αμήν» που κέρδισε Βραβείο César καλύτερου σεναρίου το 2003.

Το προσεχές διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα και τηλεοπτική παρέμβαση του κ. Κώστα Γαβρά για το πρόγραμμα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνα. Το βίντεο αυτό θα προβληθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στην Αθήνα.