Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει στη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου μας, τον Κύκλο Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και την Ελληνοκαναδική Ένωση Πανεπιστημιακών του Οντάριο.

Αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι η φετινή δράση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίου Βαρθολομαίου καθώς και της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τη δράση, επίσης, υποστηρίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη- Σισμανόγλειο Μέγαρο

Με θέμα «Η διαχρονία της ελληνικής γλώσσας: Ρίζες και προοπτική», το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο καλείται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που κυμαίνεται από τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας έως και τη χρήση της νέας ελληνικής στον σύγχρονο κόσμο των ΜΜΕ και του διαδικτύου.

Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο συνεχίζει να συμβάλλει καθοριστικά στη μελέτη, την έρευνα, την καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και την αλληλεπίδραση με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Εκτός από τη θεματική υπεροχή του Θερινού Πανεπιστημίου, δεν μπορεί κανείς να μην εξάρει τη διεθνή ακτινοβολία του, μέσω της δημιουργίας μιας «παράδοσης» εξωστρέφειας και καλλιέργειας συνεργασιών με εξέχουσες δομές εκπαίδευσης, πολιτισμού και επικοινωνίας.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι θα συμβάλλουν στην οργάνωση του θερινού Πανεπιστημίου και κυρίως, την κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη- Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έμπνευση και την επιστημονική επίβλεψη και του φετινού θερινού Πανεπιστημίου, καθώς και για τον ζήλο της που έχει καταστήσει αυτήν την αξιέπαινη δράση σε θεσμό στα ακαδημαϊκά δρώμενα της χώρας μας.

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

19  Δεκεμβρίου 2019