Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου: Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ θα ήθελε να ενημερώσει τις/τους συμμετέχουσες/οντες στο πρόγραμμα, που πρόκειται να μεταβούν στην Αμερική, ότι θα πρέπει εκ των προτέρων να μεριμνήσουν για την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες τηλεφώνου (ομιλία και δεδομένα).

Σε περίπτωση ύπαρξης συμβολαίου ή καρτοσυμβολαίου, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας πριν από το ταξίδι για να ενημερωθείτε σχετικά με τις επιλογές που έχετε για τη χρήση του τηλεφώνου στο εξωτερικό. Οι πάροχοι έχουν συγκεκριμένα προγράμματα που μπορείτε να αγοράσετε και να κάνετε χρήση των πακέτων του συμβολαίου σας κατά το διάστημα της παραμονής σας στις Η.Π.Α.

Σε περίπτωση ύπαρξης καρτοκινητής μπορείτε
– είτε  να αγοράσετε με την επίδειξη του διαβατηρίου σας μία κάρτα sim από την Αμερική με πακέτα δεδομένων και ομιλίας ανάλογα με τις ανάγκες σας,
– είτε σε περίπτωση που το κινητό σας υποστηρίζει esim, να αγοράσετε ένα πακέτο δεδομένων από μία εταιρία (όπως π.χ. η Airalo) που θα σας επιτρέπει την πλοήγηση στο internet ανάλογα με το πακέτο της esim που αγοράσατε. Στην περίπτωση αυτή για να μπορέσετε να μιλάτε με ελληνικούς αριθμούς μπορείτε να δείτε και τη χρήση της εφαρμογής viberout.