Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στη Βοστώνη, το καραβάκι του προγράμματος επιστρέφει στα ελληνικά ύδατα, με το τιμόνι να παραδίδεται αυτή τη φορά στους απόφοιτους, καθώς έχει καταφέρει να αναπτύξει έναν ισχυρό όμιλο αποφοίτων, που οργανώνει κάθε χρόνο το αποκαλούμενο «Μικρό Θερινό». Φέτος, βρίσκεται ήδη στην 5η χρονιά του και θα ταξιδέψει στην Κάλυμνο. Το 5ο «Μικρό Θερινό» θα έχει τον ειδικότερο τίτλο «Γλώσσα και δημόσια εικόνα στην ψηφιακή εποχή» και θα πραγματοποιηθεί στο νησί των σφουγγαράδων από 22-25 Αυγούστου, σε συνεργασία με τον δήμο Καλυμνίων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από τη Study in Greece, την εταιρεία των ελληνικών πανεπιστημίων που εργάζεται για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι κ.κ. Μανώλης Μουσελλής, Έπαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Μαστροκούκος, Δήμαρχος Καλυμνίων, Κυριάκος Κορτέσης, Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ.), καθώς και εκπρόσωποι από την Ένωση Καλυμνίων της Αθήνας και το Port de Bouc. Επιπλέον, με την παρουσία και συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρουσιάσεις βιβλίων για τη ζωή στην Κάλυμνο του χθες, αλλά και εκθέσεις φωτογραφιών για το νησί, με τη συμμετοχή των κ.κ. Μ. Βολονάκη, Στ. Κλίμη και Μ. Μέρη, ενώ θα παρουσιαστούν και οι παραδοσιακοί χοροί του νησιού. Οι απόφοιτοι του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου θα επισκεφθούν και το νησί της Τελένδου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να φιλοξενήσουν έστω και διαδικτυακά στο πρόγραμμά τους την κυρία Ρηνιώ Κατσοτούρχη-Θηραίου, ακρίτισσα φύλακα-άγγελο της Κινάρου, που είναι η μοναδική κάτοικος μιας δυσπρόσιτης νησίδας ανατολικά της Αμοργού.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές της. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το τηλεοπτικό σποτ του 5ου «Μικρού Θερινού» έκανε η γνωστή τραγουδίστρια κ. Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες.  Την ευθύνη της διαμόρφωσης του προγράμματος έχει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με την επιστημονική επίβλεψη της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του προγράμματος  https://www.omilosapofoiton.gr/ και στις κ.κ. Ελένη Τσαλκατίδου (tsalkatidou@yahoo.com) και Μαρίνα Παπαδοπούλου (marina.papadopoulou2010@gmail.com)

Συνημμένα