Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και αίσθημα ευθύνης τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα – ο αριθμός των οποίων φέτος λόγω της κατάστασης έχει περιοριστεί δραστικά – έχουν ενημερωθεί και με εσωτερική αλληλογραφία για τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν τις ημέρες του προγράμματος, καθώς και για τα προαπαιτούμενα της ακτοπλοϊκής μετάβασης.

Επιπλέον, η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε την απόφαση να ενισχύσει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος, με τη δημόσια κοινοποίηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://summerschool.ac.uoi.gr/ των links μετάδοσης και παρακολούθησης των εργασιών της κάθε ημέρας, καθώς και της διεύθυνσης του καναλιού στο YouTube, όπου επίσης, θα εμφανίζεται η ροή της κάθε ημέρας. Πιστοποιητικό αναγνώρισης συμμετοχής θα λάβουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα.

Σε διαρκή συνεννόηση με τον δήμο Ύδρας και το Κουλούρειο Νοσοκομείο του νησιού, θα τηρηθούν τα μέτρα τα οποία απαιτούνται εντός και εκτός της αίθουσας με αυστηρότητα (υποχρεωτική χρήση μάσκας και αντισηπτικού χεριών, τήρηση αποστάσεων).

Επιπλέον, η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί και τους δια ζώσης συμμετέχοντες να έχουν  μαζί τους έναν φορητό υπολογιστή, ώστε στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 ατόμων (ή όποιο άλλο πρωτόκολλο ισχύει τις ημέρες εκείνες) εντός της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη», όπου θα διεξάγονται οι εργασίες του προγράμματος, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μέσω του καναλιού You Tube, εκτός αυτής (εάν τους ζητηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή).

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το οποίο (επανα)προσαρμόζεται διαρκώς στις συνθήκες της πανδημίας και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της προσπάθειας και των άμεσων αντανακλαστικών που απαιτούνται για την ασφάλεια όλων.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις