Λόγω της τουριστικής περιόδου και της αύξησης των κρουσμάτων, από την Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος, έχουν εκδοθεί ορισμένες οδηγίες τις οποίες οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καλούνται να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για ράπιντ τεστ πριν την έναρξη του ταξιδιού στο Καστελλόριζο. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες φορούν προστατευτική μάσκα.

Ειδικότερα, απευθύνονται οι παρακάτω οδηγίες:

Πριν τη διεξαγωγή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου
Απευθύνεται η σύσταση στους φοιτητές και στους εισηγητές να ακολουθούν προσεκτικά τις τυπικές προφυλάξεις πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Καστελλόριζο, φορώντας μία προστατευτική μάσκα καλής ποιότητας, κατά τη διάρκεια της πτήσης ή/και του ταξιδιού με το πλοίο, ακόμη και εάν αυτό το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό.

 

Ισχυρή σύσταση για ράπιντ τεστ πριν την έναρξη του προγράμματος
Συστήνεται ισχυρά η πραγματοποίηση ράπιντ τεστ πριν το ταξίδι και πάντως, μέχρι την άφιξη στο Καστελλόριζο.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος
Οι φοιτητές και οι καθηγητές πρέπει να φέρουν μαζί τους την κάρτα εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

 

Πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ένας συμμετέχων (φοιτητής, καθηγητής ή συντονιστής) βγει θετικός σε COVID-19 κατά τη διάρκεια του προγράμματος
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να παρακολουθούν μόνοι τους για συμπτώματα COVID-19 ενώ βρίσκονται στο πρόγραμμα και να αναφέρουν τυχόν νέα ή επιδεινούμενα συμπτώματα. Σε περίπτωση που ένας συμμετέχων εμφανίσει κρυολόγημα ή γρίπη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως τους διοργανωτές και να μεριμνήσει για την απομόνωσή του, αποφεύγοντας άμεσα τον συγχρωτισμό. Εάν υπάρχουν συμπτώματα απαιτείται εξέταση και οι συμμετέχοντες πρέπει να παραμείνουν εκτός ομαδικών εκδηλώσεων έως ότου υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που ένας συμμετέχων βγει θετικός, θα πρέπει να μπει σε καραντίνα. Εάν δεν μένει ήδη σε μονόκλινο δωμάτιο, ο συμμετέχων θα πρέπει να μετακομίσει σε ένα μονόκλινο δωμάτιο για τουλάχιστον 5 ημέρες και δεν πρέπει να βγαίνει από το δωμάτιο παρά μόνο για να παραλαμβάνει τα γεύματα.

Η απομόνωση τελειώνει μετά από 5 ημέρες. Μετά από 5 ημέρες, θα πρέπει να ακολουθήσει έλεγχος με ράπιντ τεστ, οπότε υπάρχει περίπτωση να γίνουν περισσότερες οι ημέρες της απομόνωσης.

Μετά την παρέλευση αυτών, θα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής ποιότητας για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με άλλα άτομα.

Σε περίπτωση σοβαρών συμπτωμάτων, απευθυνόμαστε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ιατρείου και του φαρμακείου του νησιού.

Στην περίπτωση των φοιτητών ή καθηγητών που μοιράζονται ένα δωμάτιο, εάν μόνο ένας από τους συμμετέχοντες έχει θετικό τεστ, θα πρέπει να μετακομίσει σε μονόκλινο δωμάτιο. Σε περίπτωση που δύο συμμετέχοντες είναι θετικοί, μπορεί να απομονωθούν μαζί.

 

Μέτρα κοινωνικής απόστασης
Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης ισχύουν σε όλες τις δραστηριότητες στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς. Για τις υπαίθριες εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες ακολουθούν τα πρωτόκολλα των ελληνικών αρχών.

 

Μάσκες/αντισηπτικά
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ικανό αριθμό προστατευτικών μασκών μαζί τους. Μέσα στην αίθουσα όπου θα διεξάγεται το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες φορούν όλοι ανεξαιρέτως προστατευτική μάσκα.

Το πρόγραμμα θα χορηγήσει σε όλους δωρεάν αντισηπτικό.

 

Θερμομέτρηση
Κατά την είσοδο στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καστελλόριζου, θα γίνεται προληπτικά θερμομέτρηση.

 

*Το πρωτόκολλο ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την εξελισσόμενη πανδημία και ακολουθεί σε κάθε περίπτωση του κανονισμούς των ελληνικών αρχών.

 

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς και να χαρούμε το πρόγραμμα και τις ομορφιές του νησιού.

 

*Τηλέφωνο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης: 2246049267 ή 166. Ώρες λειτουργίας 9-3 το μεσημέρι από Δευτέρα ως Παρασκευή. Για επείγοντα περιστατικά, διαθέσιμοι οι γιατροί όλο το 24ωρο.

Τηλέφωνο Φαρμακείου Μεγίστης:  2246049119, ώρες λειτουργίας 9-13.30 και 5-9 μ.μ.