Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» που θα πραγματοποιηθεί από 7-14 Ιουλίου στη Σύρο. Το πρόγραμμα οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University και με τη συμμετοχή του Euro – American Women’s Council. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά από τη νέα δυναμική ιστοσελίδα του προγράμματος, στη διεύθυνση summerschool.ac.uoi.gr.

Η νέα ιστοσελίδα του Δ.Θ.Π. περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, ενώ φιλοξενεί ένα πλήρες ιστορικό των τεσσάρων προηγούμενων Θερινών Πανεπιστημίων, με τα τηλεοπτικά σποτ που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ και το Κανάλι της Βουλής, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Διακρίνεται για την αισθητική της αρτιότητα καθώς και για τη δυνατότητα άνετης και γρήγορης περιήγησης. Προσεχώς θα εμπλουτιστεί και με την αγγλική εκδοχή, ενώ θα συμπεριλάβει και τις δράσεις των Alumni, με ένταξη του νεοσύστατου Ομίλου Αποφοίτων των προηγούμενων Θερινών Πανεπιστημίων.

Το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

Η γλώσσα του ‘άλλου’. Η ηθική της ετερότητας.

Το πρόγραμμα προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Πηγή: Πολιτισμικά Θεσσαλονίκης

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις