2 - 6 Μαΐου 2020

Μεγάλη του Γένους Σχολή

Κωνσταντινούπολη

6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ»

Αναβάλλεται λόγω της επικρατούσας κατάστασης η κεντρική δράση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στην Κωνσταντινούπολη

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», αφού εξέτασε με περίσκεψη και υπευθυνότητα τη διαμορφωνόμενη κατάσταση, μετά την εκδήλωση του κορωνοϊού, ανακοινώνει μετά λύπης, ότι η κεντρική δράση του Δ.Θ.Π. η οποία προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη από 2-6 Μαΐου 2020, αναβάλλεται. Το σημαντικότερο διακύβευμα είναι η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη, γενναία και δυσάρεστη για όλους μας, επιλογή ανακοινώνεται πολύ έγκαιρα για τον πρόσθετο λόγο της διασφάλισης της επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές μας, για την αεροπορική μετάβαση και διαμονή τους στην Τουρκία. Αποφασίζεται επίσης η επιστροφή των διδάκτρων που κατέθεσαν για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σε λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναφορικά με την περιφερειακή δράση των αποφοίτων του Δ.Θ.Π. «Το Μικρό Θερινό» η οποία προγραμματίζεται για τις 10-13 Ιουλίου 2020 στο Μπούρτζι της Σκιάθου, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

H Οργανωτική Επιτροπή και η Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους να εγγραφούν, καθώς και όσους έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα για τη σφοδρή επιθυμία τους να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τους συμμετέχοντες διεθνείς φορείς, και τους διακεκριμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκούς και διανοούμενους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, για την συγκινητική διαθεσιμότητα και συγκλονιστική υποστήριξη του θεσμού.

Αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ανακοινωθεί νέα διοργάνωση, αντίστοιχα υψηλών ακαδημαϊκών προδιαγραφών και διεθνούς εμβέλειας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Δ.Θ.Π.

«Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Ειδικότερος τίτλος

Η διαχρονία της ελληνικής γλώσσας

Ρίζες και προοπτική

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης (The Circle of Hellenic Academics in Boston) και της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Πανεπιστημιακών του Οντάριο (The Hellenic Canadian Academic Association of Ontario) οργανώνει το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη του Γένους Σχολή από 2-6 Μαΐου 2020.

Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίου Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, καθώς και της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υποστηρίζεται επίσης από το Ίδρυμα Μποδοσάκη – Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Μετά από 5 χρόνια αναγνωρισμένης επιτυχίας της διοργάνωσης, η «παράδοση» της καλλιέργειας της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με εξέχοντες διεθνείς φορείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Θ.Π. «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» τα προηγούμενα έτη υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ελληνικό τμήμα), την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris), το Centre Culturel Hellénique του Παρισιού, το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University κ.ά. Xορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το CNN Greece και ο Όμιλος της Real.

Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Fellow του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη.

Ενδεικτικές θεματικές:

Εκπαιδευτικές Παροχές

Για όλους τους συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Newsletter

Εγγραφή στη λίστα ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για το 6ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο και για τις δράσεις σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα, τον Πολιτισμό και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πληροφορίες

Για τη συμμετοχή σας

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη

Επιστημονικώς Υπεύθυνη Έργου

Αναπλ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας
Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

email: nitsi@uoi.gr

Οργανωτές